Myrskyn jälkeen Suomi Talossa

Joko meillä Suomi Talolla oli mahdottoman hyvä tuuri, tai Lantanan kaupunki teki todella hyvää työtä. Myrskyn tyynnyttyä aamulla totesimme kotona kaiken olevan hyvin, mutta sähkö ja netti ei tietenkään toiminut. Niinpä läksimme tutkimaan tilannetta Suomi Talossa. Suureksi iloksemme totesimme, että uudet hurrikaani-ikkunat ja -ovet olivat kestäneet erinomaisesti, hyvin kiinni sidotut katokset olivat edelleen tukevasti paikoillaan, ja katto oli kestänyt tuulen tuiverruksen, ei vuotoja ja kaikki ilmastointikoneetkin tukevasti paikallaan. Suurin yllätys oli, että sähkö oli päällä, ja kaikki muu paitsi netti toimi erinomaisesti.P1360801

Lepokoti ei ollut ihan yhtä onnekas sähkön suhteen. Ilmastoinnin puuttuessa alkoi tunnelma lämmetä. Niinpä Lepokodin reipas henkilökunta lähti aamulla asukkaitten kanssa vilvoitteluretkelle Suomi Taloon. Kolmen bussilastin verran väkeä vietti aamupäivän Suomi Talon suojissa kahvista, voileivistä ja mukavasta musiikista nauttien. Lounaalle retkiläiset palasivat omaan tuttuun ruokasaliin, mutta sovimme että jos huomenaamulla vielä Lepokodin ilmastointi ei toimi, tehdään sama vilvoitteluretki uudelleen. Ehkä kahvin ja virvoikkeitten lisäksi katsomme vaikka jonkun hauskan elokuvan.

P1360809

Meille kaikille aamu oli sangen rattoisa, kiitos mukaville vieraille ja kaikille vapaaehtoisille ja auttajille!

Terveisin, Sirpa Aho, Suomi Talon puheenjohtaja