Merkillistä menoa kylällä

Noin 50 Turistiklubin jäsentä saapui kauniina sunnuntai-iltapäivänä jäsenten kuukausikokoukseen.  Kokouksessa kehittyi todella antoisa ja mielenkiintoinen keskustelu, kiitos osallistuville jäsenille.

Tiettyjen tahojen tiukoista vaatimuksista johtuen Suomi Talon kalenteri näyttää tyhjää kaikki helmikuun lauantait. Eilen illalla alkoi Kerhotalon Suomiviikko, Suomi Talo oli kiinni, eikä ollut mitään muutakaan kilpailua kylällä, niin ilouutisena julistetaan, että kerrankin Kerhotalo täyttyi noin puolestatoistasadasta tanssijasta. Viikko sitten lauantaina Suomi Talossa Veteraanien Hawaii tansseissa juhli samanverran väkeä, vaikka viereisessä Point Overlookin klubitalossa syötiin samanaikaisesti illallista, johon osallistui  pitkälti yli 100 henkeä, eli sinä iltana liikkeellä oli noin 300 henkeä.

Parin viikon päästä seudulle saapuu eduskunnan puhemies seurueineen. Hänet viedään hienoon gaalaan kalliiseen hotelliin, kun haalit eivät kelpaa hienoon tapahtumaan. Suomalaisten rahat ohjataan Marriott-hotelliketjulle ja Benvenuto ravintolalle. Niilläkin rahoilla olisi maksettu sekä Suomi Talon että Kerhotalon kolmen kuukauden pakolliset menot, jos tapahtumat olisi ohjattu ja jaettu kahden haalin kesken. Kirkko luultavasti täyttyy sunnuntaina ja saa toivottavasti runsaan kolehdin. Vaatimus, että kummankin haalin on oltava Suomi100 juhlagaalan aikana pimeänä, on aivan kohtuuton.

Kaikkien onneksi Midnight Sun Festivalin johto liikkuu toistaiseksi terveillä linjoilla, keskittyen järjestämään suurta suomalaista tapahtumaa seudulle,  luoden mahdollisuuden kaikille tahoille näkyä ja kuulua puistotapahtumassa, ja rajoittamatta kenenkään muun toimintaa kylällä.

On jo korkea aika kumota rajoitukset, vaatimukset, määräilyt ja sanelut. Pannaan pystyyn kunnon mainoskampanja, houkutellaan viimeisetkin suomalaiset kotikoloistaan yhteiseen hauskanpitoon,  ja luodaan vaihtoehtoja, joista valita.

Suomi Talossa kokoontuu Turistiklubi ja 6 seuraa. Jos lauantai-illat jaetaan tasan, yksi kahdeksasta on Kerhotalon vuoro. Se meni viime lauantaina. Jäsenten päätöksellä elämä jatkuu ja Suomi Talossa tanssitaan ja lauletaan tästä eteenpäin juuri niin monen jäsenen kesken kuin paikalle saapuu. Eläköön vapaus! Katsokaa mainoksia, tervetuloa Suomi Talolle!