Juhla Veteraaneille

Kerran vuodessa kokoonnumme juhlimaan sodissamme palvelleita miehiä ja naisia Rosvopaistitapahtuman merkeissä. Sunnuntain juhlassa kunniavierainamme oli jälleen veteraaneja, lottia, pikkulottia ja veteraanien leskiä. Kari Konnos antoi puheenvuoron kunniavieraille ja kuulimme monta mielenkiintoista tarinaa. Musiikki ja puheet herkistivät mielet.  Lepokodilta saapui vieraaksemme koko bussillinen senioreja, ihana saada teidät kaikki yhteiseen juhlaan!

P1320885

Se kuuluisa Rosvopaisti ei ollut montussa paistettua, aika harva veteraani koskaan osallistuikaan kuopan kaivamiseen ja aamuöiseen roihun polttamiseen Suomi Talon parkkipaikan reunalla. Tehtiin sen eteen kumminkin töitä. Mausteet ja yrtit valitsi ammattikokki Kaja Tiits. Lihapaketteja kääntelimme marinadissa monta päivää. Lihat kypsytettiin keittiön uunissa hitaasti hauduttamalla aamusta iltamyöhään. Kymmenkunta vapaaehtoista ahersi keittiössä monta päivää, ja kun aterian aika tuli, parikymmenpäinen tarjoilijajoukko kiidätti lampaanliha-aterian kuumana pöytiin. Supersuuren työn teki lopuksi muutama urhea työtä pelkäämätön vapaaehtoinen tiskauksen, siivouksen ja pyykkien suhteen.

Vieläkö vuoden päästä teemme juhlan veteraaneille? Se riippuu teistä kaikista. Löytyykö tekijöitä, löytyykö veraanien panosta muistavaa ja kunnioittavaa yleisöä?  Meille kaikille paikalla olleille tämä oli mieleenpainuva kokemus.

Juhlasta lisää kuvia Suomi Talon Facebook sivulla!